Έμμεση στοχοποίηση της Εκκλησίας από κύκλους κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

22 mins read

Με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να αναμένουν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της πανδημίας μετά το άνοιγμα της κοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να ενοχοποιήσουν και πάλι την Εκκλησία.

Όποιος άκουσε σήμερα δημοσιογράφους, που εκφράζουν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών, δεν έχει καμία αμφιβολία για την τακτική της Κουμουνδούρου. Με προσεκτικό είναι αλήθεια τρόπο, ώστε να μην εμφανιστούν πως… κάνουν και τον σταυρό τους για να αυξηθούν τα κρούσματα, εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας στην πορεία των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας. Με επιχειρήματα του τύπου «εκεί πιστεύουν ότι δεν κολλάει», «υπήρξαν παπάδες που έκαναν αντάρτικο» έβαλε ο καθένας αναλυτής  τη δική του υποσημείωση. Με προφανή σκοπιμότητα αν αυξηθούν τα κρούσματα να φταίνε οι πιστοί!

Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να ενοχοποιήσει την Εκκλησία, θεωρώντας ότι δεν έχει σημαντικό εκλογικό κόστος, παρά να κρατήσει στάση ευθύνης και να ζητά από τους νέους που επηρεάζει να τηρούν τα μέτρα και από τις αρμόδιες αρχές να κάνουν τους επιβεβλημένους ελέγχους. Ή ακόμη πιο σημαντικό να αποφεύγει και ο ίδιος εκδηλώσεις που απαιτούν συγκέντρωση κόσμου. Τα στελέχη του επιμένουν  ότι στις πορείες, όπου κόσμος φωνάζει συνθήματα και οι διαδηλωτές προχωρούν σχεδόν αγκαλιασμένοι, τηρούνται τα μέτρα και κρατούν τα μάτια τους κλειστά όταν μεταδίδονται εικόνες από εκκλησίες με τους πιστούς να κάθονται σε αποστάσεις και με μάσκες τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει ένας ακόμη λόγος που στοχεύουν στην Εκκλησία. Είναι απογοητευμένοι από την καλή σχέση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου και εκτιμούν ότι έτσι μπορεί να προκαλέσουν ρήγμα. Για την ακρίβεια, θα ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει σκληρά μέτρα για τους ναούς, ώστε η ΝΔ να πληρώσει αυτή το εκλογικό κόστος. Γενικότερα, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις Αχτσιόγλου, στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν την αναταραχή, καθώς έτσι ακούγεται όποιος φωνάζει πιο δυνατά, ένα άθλημα στο οποίο τα στελέχη του έχουν διακριθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dailypost.gr η στοχοποίηση της Εκκλησίας έχει γίνει αντιληπτή και από τους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους. Μάλιστα, θυμίζουν ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε φροντίσει να έχει καλές σχέσεις και με τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που τους δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και διά αντιπροσώπων, μας αδικεί». Σε ό,τι αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι η απάντηση είναι πως οι σχέσεις Κουμουνδούρου – Εκκλησίας θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων και από το αν θα υπάρξουν και κορυφαία στελέχη που θα βάλουν στο στόχαστρό τους τους ιερούς ναούς. Μέχρι τότε η Εκκλησία θα κρατά στάση αναμονής, αλλά αν οι προκλήσεις συνεχιστούν τότε μπορεί να υπάρξει και απάντηση.

Εντωμεταξύ, βέβαια, από τους ανθρώπους της Εκκλησίας θα ήταν ευπρόσδεκτες δηλώσεις επιστημόνων και κυβερνητικών παραγόντων που θα υπογράμμιζαν και αυτοί με τη σειρά τους την στάση ευθύνης κληρικών και πιστών. Γιατί, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα μέτρα τηρήθηκαν με την Εκκλησία να καταγγέλλει η ίδια τις ελάχιστες αρνητικές εξαιρέσεις.

Facebook Comments