«Εμμονή, λάσπη, συνωμοσιολογία»- Ο Πιερρακάκης απαντά στο νέο πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν εναντίον του

22 mins read

«Τεχνοφοβία, εμμονή, συνωμοσιολογία». Αυτή είναι η απάντηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στην ΕφΣυν, που αυτή την φορά τον κατηγορεί ότι μας παρακολουθεί μέσω του gov.gr.

«Θηρευτές» προσωπικών δεδομένων και εν δυνάμει μηχανές «αξιοποίησης» των δραστηριοτήτων των πολιτών, «βλέπει» η ΕφΣυν στις κρατικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα από το gov.gr, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της.

Η εφημερίδα μάλιστα προειδοποιεί για επικίνδυνες «τρύπες» ασφαλείας στο GOV.GR και «ανοιχτά παράθυρα» για εμπορική και πολιτική εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Τι απαντά ο Κ. Πιερρακάκης

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντά σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο: «Επικίνδυνες “τρύπες” ασφάλειας στο gov.gr».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή. Αυτό είναι, συνοπτικά, το σχόλιό μας για το σημερινό δημοσίευμα της Εφ.Συν.

Το μεγάλο ψηφιακό κεκτημένο που έχει συντελεστεί στη χώρα, οι 1.500 υπηρεσίες του Gov.gr και το 1 δισ. ψηφιακές συναλλαγές φέτος δεν ακυρώνονται με έωλους τρόπους.

Όλες οι εφαρμογές σχεδιάζονται με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, με έμφαση στην ιδιωτικότητα και χωρίς καμία περιττή ή εμπορική χρήση δεδομένων και πάντα με τη συναίνεση του πολίτη.

Ταυτόχρονα, η χώρα αποκτά συνεχώς νέα συστήματα που αντικαθιστούν τα παλαιά και γίνονται διαρκείς επενδύσεις στη θωράκιση και διασφάλιση των συστημάτων. Μια εικόνα εντελώς αντίθετη από το παρελθόν, όπου η έννοια κυβερνοασφάλεια υπήρχε μόνο στη θεωρία και σίγουρα όχι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα θέματα της πληροφορικής είναι πολύ σοβαρά για να τυγχάνουν συνωμοσιολογικής, υπαινικτικής και μη επιστημονικής αντιμετώπισης. Και ίσως αυτό εν μέρει επεξηγεί γιατί η πρόοδος σε αυτό τον τομέα είχε καθυστερήσει τόσο.

Φυσικά, στην πραγματικότητα όλη αυτή η συζήτηση ελάχιστα αφορά τις λεπτομέρειες των ψηφιακών εφαρμογών και το πως οι πολίτες εξυπηρετούνται. Το σκεπτικό για ακόμα μια φορά αφορά τη στοχοποίηση του ψηφιακού έργου της κυβέρνησης προεκλογικά. Όπως έχουμε όμως τονίσει και στο παρελθόν, η Ελλάδα αλλάζει με έργα, όχι με λάσπη».


Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναφέρει: «Εκτεθειμένα σε κακόβουλες διαρροές τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, πώς οι ψηφιακές εφαρμογές της κυβέρνησης στα κινητά αφήνουν ανοιχτά “παράθυρα” για εμπορική ή πολιτική εκμετάλλευση. Στοιχεία πάνω από 1 εκατ. ανυποψίαστων κατόχων τηλεφώνων διοχετεύτηκαν σε διαφημιστές μέσω των κρατικών ψηφιακών υπηρεσιών. Τι λένε οι ειδικοί για τους εναλλακτικούς τρόπους προστασίας, τι απαντά το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Στήριξη από τον Αδ. Γεωργιάδη: “Μην μασάς”

Την στήριξή του στον Κ. Πιερρακάκη εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με μία ανάρτηση στο Twitter.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

“Η συνεχής στοχοποίηση του Κ. Πιερρακάκη από τον Σύριζα έχει προφανή πολιτικό στόχο. Να φθείρει την Κυβερνητική επιτυχία σε έναν χώρο που την απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες. Κυριάκο μήν μασάς! Στην Amazon προχθές μας έπλεκαν το εγκώμιο για όσα έχουμε κάνει για την ψηφιοποίηση.”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα