Εμβολιάστηκε εκτός σειράς ο Περιφερειάρχης Χατζημάρκος- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

15 mins read

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει αν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ταξίδεψε στη Χάλκη για να κάνει εκτός σειράς το εμβόλιο του κορωνοϊού.
Το θέμα ανέκυψε μετά από δημοσιεύματα του Skyrodos.gr, σύμφωνα με τα οποία το όνομα του 56χρονου Περιφερειάρχη υπήρχε στη λίστα των εμβολιασμών που δόθηκε από τον δήμο στο ιατρείο του νησιού χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα ότι όταν ένα ζευγάρι ντόπιων δεν κατάφερε να εμβολιαστεί επειδή οι δόσεις είχαν τελειώσει.
Το Κίνημα Αλλαγής, με δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα του κόμματος, ζητάει από την κυβέρνηση να απαντήσει εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε σήμερα κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της σειράς εμβολιασμού.
Ο κ. Χριστοδουλάκης θέτει ακόμη ως ερωτήματα:

  • Eάν υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;
  • Υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς;
  • Υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών»;

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Τα εμβόλια των “αρίστων” της Δωδεκανήσου»
Την ώρα που ο εμβολιασμός στη νησιωτική Ελλάδα γίνεται με αργούς ρυθμούς,
Την ώρα που οι νησιώτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν,
Την ίδια ώρα, οι νησιώτες της Καλύμνου καλούνται να πάνε στο … ΚΥ Αρχαγγέλου Ρόδου για εμβολιασμό!
Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, φέρεται να εμβολιάζεται προκλητικά στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις.
Όσο για το δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, που φέρεται να τον ενέταξε στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί, αφήνουμε τους δημότες του να τον κρίνουν.
Η ανοσία των “αρίστων” έχει δύο όψεις. Οι “άριστοι” αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα στον κορονοϊό και η κοινωνία αποκτά ανοσία στους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη.

Facebook Comments