Ενημέρωση ζητά ο Τσίπρας: «Πόσο πιο δραματική να γίνει η κατάσταση; Να συγκληθεί ΚΥΣΕΑ»

16 mins read

Στην Ολομέλεια συζητείται το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ειδική αναφορά στα ελληνοτουρκικά.

Επεσήμανε ότι οι στιγμές απαιτούν την ενότητα όλων των Ελλήνων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι αυτή την κρίσιμη ώρα δυναμιτίζει το κλίμα και στήνει κάλπες για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Η Τουρκία επιμένει να αρνείται εδώ και καιρό να παίξει με όρους συνεργασίας και καλής γειτονίας», τόνισε.

«Αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις. Πρώτα η ανιστόρητη και προκλητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Και πλέον, αυτή η κλιμάκωση, η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί στωικά, αμήχανα, άβουλα», συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Μητσοτάκη να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Θα ζητήσω να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να ενημερώσει για το μείζον ζήτημα της ελληνοτουρκικής κρίσης – Αφού αρνείται να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ, αφού αρνείται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς – Να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της χώρας. Γιατί αρνείται; Για να μη δραματοποιήσει λένε την κατάσταση της έντασης με την Τουρκία. Μά πόσο πιο δραματική να γίνει η κατάσταση; Απαιτείται κινητοποίηση όλων των συμμαχιών, οι στιγμές απαιτούν την ενότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων Ένα χρόνο τώρα ο κ.Μητσοτάκης έχει μια αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης – Δεν κάνουμε αυτά που έκανε ο κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ όταν φέραμε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Και στα ελληνοτουρκικά, και στον Έβρο, και στην ΑΟΖ με την Ιταλία βάλαμε πλάτη υπευθυνότητας. O κ. Μητσοτάκης επιλέγει την ώρα που έχει βγει ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο να στήσει κάλπη δίωξης του πολιτικού του αντιπάλου – Αυτή η απόπειρα λάσπης που έχει στηθεί εδώ και δύο μήνες είναι ευθύνη αυτών που λείπουν σήμερα από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Μιλάτε για ενότητα τώρα; Μέχρι & την ιστορία στο Μάτι ανασύρατε 2 χρόνια μετά για να σπιλώσετε. Ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ έχει μια αντιπολίτευση που έχει βάλει πλάτη & δεν κάνει αυτά που έκανε εκείνος

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/609844849936634/?v=609844849936634&notif_id=1595406935251896&notif_t=live_video_explicit

Facebook Comments