Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντινόπουλου- Γεωργιάδη, με επίκεντρο Πολάκη, Νοβάρτις και Βενιζέλο

25 mins read

Για «στημένη πόλωση» κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση τους για τη χθεσινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη και την διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

«Είναι στημένο όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Χθες διεκόπη συνεδρίαση γιατί ήταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης με απόφαση του κ. Τασούλα. Σήμερα, ξεκίνησε με παράταση του show, μάλλον σύμφωνοι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αφού ήταν εκτός θέματος οι κύριοι Γεωργιάδης και Πολάκης, και συνέχισε κανονικά μέχρι που ολοκληρώθηκε το θεατρικό των δύο», υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Εμάς, στο ΚΙΝΑΛ, δεν μας αφορά το σήμερα της ΝΔ, ούτε το χθες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το αύριο. Όλα είναι στημένα, γιατί την ΝΔ την βολεύει να έχει αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πήρε θέση για την υπόθεση Νοβάρτις, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τη στάση της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας, είστε ψυχούλες στη ΝΔ που κάνατε όλα αυτά ώστε να δώσετε τη δυνατότητα στον κ. Ανδρουλάκη να μιλήσει για τον κ. Βενιζέλο. Έχω τόσα αποσπάσματα για το τι έχει πει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών. Μάλλον έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου. Σας απάντησε ο κ. Βενιζέλος, αλλά προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε και τη δήλωσή του. Κατανοούμε ότι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μας, του κ. Σκανδαλίδη, δε σας ικανοποίησε. Ικανοποίησε όμως αυτούς που έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Η σκευωρία της Novartis απαντήθηκε με καθαρό τρόπο από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που δεν έφυγε από την ψηφοφορία. Να θυμίσω ότι η ΝΔ αποχώρησε για να μην υπάρξουν απώλειες στην ψηφοφορία για τον κ. Σαλμά. Τότε εμείς δεν υιοθετήσαμε όσα έλεγε ο κ. Σαλμάς, για εσάς κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Πολάκης τα υιοθέτησε. Ο οποίος με δελτίο Τύπου έλεγε ότι αυξήσατε κ. Γεωργιάδη τη δαπάνη του φαρμάκου και έδινε επιχειρήματα σε αυτούς που έστησαν τη σκευωρία. Εμείς τότε ψηφίσαμε «ναι». Δεν απευθύνεστε λοιπόν σε λωτοφάγους», κατέληξε ο κ. Κωνταντινόπουλος.

‘Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αντιτείνοντας στον κ. Κωνσταντινόπουλο ότι απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα όσα έχουν συμβεί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη. Ταυτόχρονα, έπλεξε το εγκώμιο του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζοντας ότι η ΝΔ τιμά την παρακαταθήκη του περισσότερο από ότι το ΚΙΝΑΛ, ενώ κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι αποφεύγει να αναφερθεί στην υπόθεση «Νοβάρτις».

«Ωραία πήγατε να προσπεράσετε τα περί εξίσωσης εμένα με τον κ. Πολάκη, με την πρώτη φάση του 2010 και τη ΝΔ, αλλά εγώ μίλησα για τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη. ‘Αρα θα έπρεπε εσείς ειδικά, που ήσασταν και εδώ, να κάνετε μια πολύ καθαρή εξήγηση και δεν την κάνατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις μας για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που ήταν αντιπρόεδρός μας στην κυβέρνηση Σαμαρά, εμείς τιμούμε την παρακαταθήκη του περισσότερο από εσάς, γιατί το αξίζει, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που διαδραμάτισε ρόλο στο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο».

«Τώρα τον έχει ξεχάσει το ΚΙΝΑΛ τον κ. Βενιζέλο και δεν λέτε ούτε μια κουβέντα για τη «Νοβάρτις. Αυτά βρείτε τα μεταξύ σας. Γιατί ακόμα, από το μεσημέρι που μίλησα, ο αρχηγός σας, ο κ. Ανδρουλάκης, για τη «Νοβάρτις», δεν έχει μιλήσει. Είναι φαίνεται απαγορευμένη λέξη όπως και οτιδήποτε άλλο μπορεί να του προξενήσει φθορά. Φαίνεται ότι αποφάσισε να ανεβάσει τα ποσοστά του υποδυόμενος «αυτό που πάει με όλα». Αλλά αυτό, έχει ημερομηνία λήξης», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Facebook Comments