Επίσκεψη Σολτς στην Ελλάδα την άλλη Παρασκευή

7 mins read

Η επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (03.06.2022) από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Ο Γερμανός καγκελάριος θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Όλαφ Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η καγκελαρία κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση έναντι της Ελλάδας καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί, αναφέροντας πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, ο καγκελάριος Σολτς ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι συμφώνησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την παροχή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, με τη Γερμανία να δεσμεύεται για την αντικατάστασή τους παρέχοντας νέα οχήματα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Facebook Comments