Επιστροφή Τσίπρα στο Ζάππειο με… large «Μένουμε Όρθιοι»

13 mins read

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το χρέος στο Eurogroup, επιστρέφει στο Ζάππειο, αυτή τη φορά για να ανακοινώσει το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει, την Δευτέρα, το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», ενώπιον εκπροσώπων κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων, σε ειδική εκδήλωση.

Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, η αναπλήρωση μισθού στο 100% και η μείωση προκαταβολής φόρου που φτάνει κλιμακωτά το 80%.

Κεντρικό σημείο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί η κάλυψη στο 100% του μισθού του εργαζόμενου και η διατήρηση της σχέσης εργασίας του όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα την προ κορωνοϊού δηλαδή. «Το δημόσιο έρχεται να καλύψει πλήρως το μέρος του μισθού που αδυνατούν να καλύψουν οι επιχειρήσεις», σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Βασική αρχή του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στηρίζεται στην ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας αλλά και στον θεσμό των μικροπιστώσεων.

Τρίτος πυλώνας του προγράμματος, που θα παρουσιαστεί της Δευτέρα, θα είναι το εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι «η δημιουργία ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης είναι η μόνη λύση», διευκρινίζοντας ότι αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Το έκτακτο επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλύπτει 2.200.000 νοικοκυριά.

Επιπλέον, το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» θα έχει προτάσεις για συγκεκριμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων.

Ειδικότερα, σημειώνουν από την Κουμουνδούρου ότι «Στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθεί εκ νέου ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της οικονομίας».

 

Facebook Comments