Επιτέλους! Ο Κ. Τσιάρας φέρνει ρύθμιση για τη συνεπιμέλεια

7 mins read

Μια απολύτως αναγκαία αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας. Πρόκειται για τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη θεσμοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων μετά από διαζύγιο.

Είναι εκατοντάδες οι πατεράδες που έχουν δώσει μάχη διεκδικώντας το δικαίωμά τους  να έχουν ισοδύναμο λόγο στην ανατροφή των παιδιών τους με τις μητέρες και είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις εργαλειοποίησης των παιδιών ακριβώς επειδή δεν υπάρχει συνεπιμέλεια. Τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε μία νομολογία που αντιμετωπίζει με πιο προοδευτικό τρόπο απ ό,τι το γράμμα του νόμου ορίζει τα δικαιώματα των πατεράδων.

Ο Κ. Τσιάρας εξήγησε ότι «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με την φυσική παρουσία και δύο γονέων καταφέρουν καλύτερα να επιβιώνουν και να πετυχαίνουν».

«Είναι χρέος της ελληνικής Πολιτείας να νομοθετήσει σε αυτή τη κατεύθυνση», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε: «Να συμβάλλουμε σε μια νομοθέτηση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι η ελληνική Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

 

Facebook Comments