Επίθεση στον πρωθυπουργό από την Άννα Διαμαντοπούλου για το άρθρο 16

16 mins read

Η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εμποδίσει την αναθεώρηση του άρθου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και έκανε λόγο για τα παιχνίδια που κάνει η κυβέρνηση με το Σύνταγμα.
Αναλυτικά η κ. Διαμαντοπούλου είπε:
Εάν θέλαμε να δώσουμε όνομα και αριθμό στη συντήρηση, την οπισθοδρόμηση και τον αναχρονισμό, αυτό είναι : ΣΥΡΙΖΑ – 16. Όταν ο κόσμος γύρω μας κινείται με μεγάλες ταχύτητες προς το ψηφιακό μέλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε ένα ξεπερασμένο παρελθόν. Η αντίδρασή του στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, παρέα με τη Χρυσή Αυγή , δείχνει το αναχρονιστικό και εν τέλει βαθύτατα αντιλαϊκό του πρόσωπο.
Ενώ οι πλούσιοι αυτού του τόπου έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα καλύτερα σχολεία και Πανεπιστήμια του εξωτερικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον εκσυγχρονισμό και την άμιλλα μεταξύ των Δημόσιων Πανεπιστημίων και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων να μην ξενιτεύονται , επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τη χώρα.
Νέα ιδρύματα με υψηλές προδιαγραφές που θα δώσουν την δυνατότητα σε λαμπρούς Έλληνες επιστήμονες να γυρίσουν και να διδάξουν στη χώρα τους και που θα προσελκύσουν φοιτητές από άλλες χώρες. Νέα μυαλά, επενδύσεις, καινοτομία.
Ο 21ος αιώνας, βρίσκει την Ελλάδα, με συνταγματικές διατάξεις του 19ου αιώνα. Μετά από χρόνια συγκρούσεων κι ενώ η Δ´ βιομηχανική επανάσταση αλλάζει τα πάντα αδυνατούμε να συναινέσουμε στα προφανή.
Τα λαμπρά παραδείγματα όλου του κόσμου, ακόμα και των Ελλήνων της Κύπρου, είναι απολύτως αδιάφορα για τους ανθρώπους που μισούν την Αριστεία, τον εκσυγχρονισμό, την αληθινή πρόοδο. Τους ανθρώπους που έμειναν στην εποχή του μαυροπίνακα, την ώρα που οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία άλλων χωρών μαθαίνουν να φτιάχνουν αλγόριθμους.
Η χώρα χάνει ακόμα μία ευκαιρία και μία από τις ελάχιστες συνταγματικές αλλαγές, που αφορούν άμεσα την οικονομία και την εκπαίδευση, αναβάλλεται για τουλάχιστον μία δεκαετία.
Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται στον Ελληνικό λαό την δυνατότητα να αποφασίσει, στις εκλογές που μεσολαβούν, για το άρθρο 16 και το περιεχόμενο των αλλαγών. Βάζει έτσι την σφραγίδα του σε μια απόφαση κόντρα στην πρόοδο του λαού μας που θα τον συνοδεύει… Δυστυχώς και την χώρα.
Πηγή: Protagon.gr

Facebook Comments

Τελευταία Νέα