ΑρχικήΠολιτικήΈρχεται η Talent Visa και η Tech Visa για ξένους φοιτητές που...

Έρχεται η Talent Visa και η Tech Visa για ξένους φοιτητές που θέλουν να εργαστούν στην Ελλάδα

Με ανάρτησή του υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης αναφέρεται στην παρουσίαση που έκανε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τις Talent Visa και  Tech Visa.

Συγκεκριμένα ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των ποινών, στην προσέλκυση Ταλέντων, στην εναρμόνιση και επικαιροποίηση της μεταναστευτικής νομοθεσίας και στη Νόμιμη Μετανάστευση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του: “Παρουσίασα σήμερα το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο του Υπουργείου, με το οποίο αυστηροποιούνται οι ποινές ενάντια στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και εκσυγχρονίζεται μια σειρά από διατάξεις για το άσυλο με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ συγχρόνως ενισχύεται η στελέχωση των προξενείων της Ελλάδας στο εξωτερικό για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των μετακλήσεων και των ταξιδιωτικών θεωρήσεων. Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά νέου τύπου αδειών πρόσβασης στην αγορά εργασίας για την προσέλκυση ταλέντων και την αναβάθμιση της Ελλάδας σε διεθνές ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επενδυτικό κέντρο.

Στο πλαίσιο αυτό, εισάγεται η Talent Visa και η Tech Visa, δίνεται πρόσβαση στη μερική απασχόληση στους ξένους φοιτητές και η δυνατότητα αναζήτησης εργασίας έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή τους, διευκολύνεται η διδασκαλία ξένων επισκεπτών – καθηγητών καθώς και η ενδοεταιρική μετάθεση από το εξωτερικό, δημιουργείται νέα άδεια διαμονής ειδικού σκοπού για εταιρείες με μεγάλο όγκο αλλοδαπών εργαζομένων, ενώ η διάρκεια της ανανέωσης των αδειών διαμονής αυξάνεται σε 5 έτη και της επί μακρόν διαμονής σε 7 έτη. Ταυτόχρονα, διευκολύνεται η προσέλκυση κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και δίνεται ευελιξία στο Ταμείο Αλληλεγγύης, που λειτουργεί στο Υπουργείο, για τη χρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών που δέχονται μεταναστευτική πίεση, ακόμα και αν δεν λειτουργούν δομές φιλοξενίας εντός των ορίων τους, ενώ υπερδιπλασιάζονται τα παράβολα της Golden Visa.”

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙΡΙΔΗ