ΑρχικήΠολιτικήΕυρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Ποια θα είναι τα πρώτα ονόματα - Τι παίζει με...

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Ποια θα είναι τα πρώτα ονόματα – Τι παίζει με τον Παπαδημούλη

Σκουρλέτης, Βούτσης, Βερναρδάκης, Σκορίνης, Λάμπρου και Καλαμαρά, οι υπεύθυνοι για τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σβήνουν και γράφουν συνεχώς, τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει την Τρίτη το μεσημέρι ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν έχουν καταλήξει σε έναν βασικό κορμό, υποψηφιοτήτων να πάρει παράταση η συνεδρίαση για την Πέμπτη.

Βασικό θέμα θα είναι οι ευρωεκλογές, και το κρίσιμο και δύσκολο ζήτημα, είναι οι ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο. Οι θέσεις που «καίνε» είναι οι 15 που αφορούν πρόσωπα εκτός κόμματος.

Όπως όλα δείχνουν εκτός των Παπαδημούλη, Κούλογλου και Κούνεβα, θα ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες των Π. Κουρουμπλή, Ε. Κουντουρά, Άννας Θεοδώρας Παπαδημητρίου Τσάτσου, Σπύρου Δανέλλη και Κώστα Αρβανίτη.

Ακόμα δεν έχουν κλειδώσει τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τις «Γέφυρες» στο ευρωψηφοδέλτιο, με το όνομα της Μαρίας Ρεπούση να συζητιέται τις τελευταίες ώρες, ενώ διαπραγματεύσεις θα γίνουν και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Το βέβαιο είναι ότι μπροστάρης στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης, με την Έφη Αχτσιόγλου να έχει αρκετές πιθανότητες όπως και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πέρα από την δυναμική που προσδοκούν να δώσει ένα τέτοιο πρόσωπο στο ευρωψηφοδέλτιο, στην Κουμουνδούρου υπολογίζουν και στην περίπτωση το ίδιο πρόσωπο να ηγηθεί και της ευρωομάδας, αν ο Δημήτρης Παπαδημούλης προταθεί για τη θέση του Επιτρόπου.