Έβρος: Ενίσχυση των συνόρων με 400 αστυνομικούς – Στις 28 Μαΐου οι πρώτοι 125

8 mins read

Στα σύνορα του Έβρου σπεύδουν στις 28 Μαΐου 125 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντη Γιαλαμά.

Από την ομάδα των 125 αυτών αστυνομικών οι μισοί θα τοποθετηθούν στον βόρειο Έβρο, ενώ οι άλλοι μισοί στον νότιο Έβρο και θα μοιραστούν στη φύλαξη των συνόρων.

Παράλληλα, και σε δεύτερη φάση, δρομολογείται η αποστολή 280 ακόμη αστυνομικών, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το πότε θα γίνει αυτό.

Να σημειωθεί πως οι 280 αυτοί αστυνομικοί, που θα βρεθούν στην περιοχή στη δεύτερη φάση, θα αξιοποιηθούν στις υπηρεσίες των διμοιριών.

Παράλληλα, οι 400 νέοι συνοριοφύλακες που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι ακόμα στη διαδικασία των εξετάσεων.

Η καθυστέρηση οφείλεται στα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας εξαιτίας της COVID-19.

Καμία ελληνική κυβέρνηση και ποτέ δεν επέτρεψε απώλεια ελληνικού εδάφους, τόνισε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των γεγονότων στον Έβρο που προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Δένδιας μάλιστα, περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα που εξελίχθησαν στον Έβρο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λέγοντας ότι ξεκίνησαν με τις εργασίες για την επέκταση του φράχτη.

Facebook Comments