ΑρχικήΠολιτικήΕξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά...

Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Με εντάσεις και αποχωρήσεις συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόλις διαπίστωσαν πως οι εργασίες της εξεταστικής δεν θα συνεχιστούν με την κλήση νέων μαρτύρων, αποχώρησαν μαζικά.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελλ. Λύση, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Σπαρτιάτες αποχώρησαν χωρίς να εξετάσουν τον τελευταίο μάρτυρα, Θάνο Πλεύρη.

«Δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε τη δικογραφία», είπε ο Δ. Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μη νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Ένταση για το έγγραφο της Εισαγγελίας

Νωρίτερα, πάντως, υπήρξε μεγάλη ένταση στην επιτροπή που οδήγησε και σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης. Αφορμή ήταν η απόφαση του Β. Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει έγγραφο της Εισαγγελίας Λάρισας για το αίτημα αποστολής της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τα Τέμπη στην εξεταστική. Αμέσως προκλήθηκε ένταση καθώς ο πρόεδρος της εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατήγγειλε τον συνάδελφό του πως κινείται αντιθεσμικά, καθώς δεν ενημέρωσε το προεδρείο για τις μη προβλεπόμενες πρωτοβουλίες του.

«Κύριε Κόκκαλη, η διαδικασία διέπεται από κανόνες. Στο μέιλ της επιτροπής της γραμματείας δεν έχει αποσταλεί τίποτα. Αντί αυτού διαπιστώνω από χθες ότι στον φιλικό σας Τύπο προετοιμάζεται από χτες την κοινή γνώμη», είπε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω ποιες φιλικές σχέσεις μπορεί να έχει ένας βουλευτής Λαρίσης με τον εισαγγελία Εφετών Λάρισας».

Κόκκαλης: «Σοβαρευτείτε».

Μαρκόπουλος: «Εσείς σοβαρευτείτε. Σας εγκαλώ για καταστρατήγηση της επιτροπής, είστε εντελώς εξωθεσμικός με αυτά που κάνετε, προσβάλλετε τη διαδικασία…».

Κόκκαλης: «Κύριε Μακρόπουλε, μη μου λέτε ότι εγώ λέω ψέματα, εσάς σας αρέσει αυτό το σπορ».

Μαρκόπουλος: «Τα έχετε χάσει… Γιατί παραποιείτε ένα έγγραφο; Ξέρετε τι λέει; Ότι πρόκειται να αποφασίσει και ότι επεξεργάζεται το αίτημα. Είστε βαθύτατα εκτεθειμένος…

Φωτήλας: «Το ένα ψέμα πίσω απ’ το άλλο. Τέτοια σχέση έχει ο κ. Κόκκαλης με την Εισαγγελία. Ω, Χριστέ και Παναγία!».