Εξεταστική: Ο Ρουμπάτης είπε ότι είχε ενημερώσει τον Τσίπρα για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα

8 mins read

Σύμφωνα με πηγές, στην εξεταστική επιτροπή για το θέμα των παρακολουθήσεων των πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Σαγιά και Πιτσιόρλα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, προχώρησε σε μια είδηση-βόμβα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε αμέσως και όχι εμμέσως τον τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, για την υπόθεση της αγοραπωλησίας εκτάσεων σε ελληνικά νησιά σε ξένες εταιρείες.

Όπως του αποδίδεται, δια της κατάθεσης του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη που εμπλέκεται στην υπό διερεύνηση υπόθεση και ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, εμφανίζεται να ενέκρινε τη συνέχιση της παρακολούθησης του τότε Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά την ίδια ροή πληροφοριών ο κ. Ρουμπάτης κατέθεσε ότι η παρακολούθηση συνεχίστηκε μέχρι και την υπουργοποίηση του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ο κ. Ρουμπάτης σύμφωνα με πληροφορίες δείχνοντας χάρτες από τις επίμαχες εκτάσεις υποστήριξε ότι η έρευνα ξεκίνησε γιατί αφορούσε στην πώληση εθνικού εδάφους και συγκεκριμένα το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ ακτογραμμής, σε εταιρεία σχετιζόμενη με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα