Εξηγήσεις Βορίδη μετά τον σάλο περί αναπηρίας: «Άθλια προβοκάτσια»

18 mins read

Σάλος έχει προκληθεί μετά το σχολιασμό των κοριτσιών στην παρέλαση με βηματισμό αλά Μόντι Πάιτον από το Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι «δεν είναι ανάπηρα».

«Με ένα παιδί που είναι 16 ετών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Η δήλωση προκάλεσε την οργή των αναπήρων και ιδίως του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: «Η δήλωση του είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος σχολίασε, με ανάρτηση του στο Facebook, την συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης την χαρακτήρισε προσβλητική και μειωτική η οποία, όπως υποστήριξε, πρέπει να αποσυρθεί.

https://www.facebook.com/eUkympouropoulos/posts/444972262821077

Η απάντηση του Οικονόμου στον Κυμπουρόπουλο: «Κάνετε λάθος για τον Βορίδη!»

«Αγαπητέ κ. Κυμπουροπουλε η εικόνα που σχημάτισα εγώ στην εκπομπή τη συγκεκριμένη στιγμή που ο κ. Βορίδης κάνει λόγο για αναπηρία είναι πως δεν αναφέρεται σε σωματική αναπηρία
Νομίζω προκύπτει κι απο την ροή του λογου του
Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον υπουργό αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας
Επίσης επειδή κάνω αυτή τη δουλειά περίπου τριάντα χρόνια αν μας παρακολουθούσατε θα γνωρίζατε και την άποψη μας για τα άτομα με αναπηρία αλλά και τις εκπομπές που έχουμε κάνει για τα δικαιώματα τους παρά πολλές φορές
Επομένως θεωρώ άδικη την κριτική σας για την εκπομπή και τους «παριστάμενους» δημοσιογράφους και δεν την δέχομαι».

Η απάντηση του Μάκη Βορίδη

Ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά του, ενώ είπε ότι αναφερόταν «σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. «Όλα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής».

«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου. Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν τον εξευτελισμό της Εθνικής μας παρελάσεως, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν είπα ποτέ πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άτομα με αναπηρία. Είναι επίσης απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες “performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν. Όλα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής».

Facebook Comments