Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Οι δημοσιογράφοι και το μακρινό σενάριο Ρουβά

14 mins read

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έδωσε στη δημοσιότητα 16 ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών του χθες, αλλά και στη ΝΔ καλά κρατούν τα σενάρια για τα υπόλοιπα 8 ονόματα υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει ανακοινώσει συνολικά 34 από τα 42 πρόσωπα που θα διεκδικήσουν σταυρό στις 26 Μαϊου, αλλά ορισμένα ονόματα έχουν μείνει ακόμα ως «μπαλαντέρ», προκειμένου να ριχθούν στη μάχη λίγο αργότερα, ίσως προς το τέλος Μαρτίου. 

Σε αυτά τα 8 ονόματα λέγεται πως υπάρχουν και ονόματα γνωστών προσώπων, προκειμένου η ευρωλίστα της ΝΔ να αποκτήσει υψηλότερη «προστιθέμενη αξία». Ισχυρή θεωρείται η πιθανότητα της υποψηφιότητας του οικονομικού συντάκτη και σχολιαστή του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, αν και δεν έχει κλειδώσει 100% αυτή τη στιγμή. Έντονα, παράλληλα, ακούγεται και το όνομα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βίκυς Φλέσσα, με δεδομένη, δε, και την αυξημένη ανάγκη για γυναίκες στο ευρωψηφοδέλτιο, λόγω αύξησης της ποσόστωσης από το 30% στο 40%. 

Ερωτηματικό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιώργο Αυτιά. Ο κ. Αυτιάς είχε μείνει εκτός ευρωψηφοδελτίου, καθώς δεν δέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος με σταυρό σε περιφέρεια του Λεκανοπεδίου. Ο ίδιος, πάντως, έχει ρίξει τους τόνους τις τελευταίες μέρες, προσδοκώντας να συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο έστω και…στα χασομέρια. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι εύκολο, με δεδομένο ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έχει πει ότι το θέμα είναι λήξαν, αν και επισήμως το σενάριο δεν ξεκόβεται.

Αντιλαμβάνεται, πάντως, κανείς ότι, για να τηρηθούν οι ισορροπίες, δύο δημοσιογράφοι από το ίδιο κανάλι αποκλείεται να είναι στη λίστα.

Για το τέλος, μένει το…colpo grossο που ακούγεται με την υποψηφιότητα του πασίγνωστου τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Στο παρασκήνιο, διακινείται εδώ και έναν μήνα η πληροφορία για ένα πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής, όπως είναι ο γνωστός ποπ σταρ. Η υποψηφιότητά του, όμως, παρά την…παρακολούθηση της ΝΔ διόλου δεδομένη δεν είναι, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ο τραγουδιστής ξεκίνησε εμφανίσεις που θα κρατήσουν για αρκετό διάστημα στο γνωστό κέντρο Estate. 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα