Φ. Γεννηματά: «Μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια θα υπάρχει από τη Δευτέρα»

23 mins read

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε, από το βήμα του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, «Μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια θα υπάρχει από τη Δευτέρα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέταξε το γάντι στους εσωκομματικούς της αντιπάλους καλώντας τους να αρθρώσουν έναν ουσιαστικό πολιτικό αντίλογο και να καταθέσουν στο συνέδριο τις ενστάσεις τους για τις ακολουθούμενες πολιτικές του κόμματος.

Το 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

Πρόκειται για το συνέδριο που είχε αναβληθεί λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου και στο οποίο συμμετέχουν τα μέλη της ΚΟΕΣ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι του προηγούμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2015, καθώς και οι σύνεδροι-μέλη του ΠΑΣΟΚ του 2ου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής του 2019.

«Κάθε συνέδριο ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ένα πολιτικό γεγονός που αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», δήλωσε η Φωφη Γενημματά από το βήμα του Συνεδρίου, το οποίο είχε τις απουσίες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του  πρώην προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως αυτούς  που μας ψηφίζουν, αυτούς που μας ακούν αλλά και αυτούς που αναζητούν ξανά διέξοδο από τον προβληματικό δικομματισμό.

Αφήνοντας αιχμές ανέφερε πως «ακόμη και αν κάποιοι ήθελαν να υποβαθμίσουν το συνέδριό μας, ακόμη και αν κάποια μηντιακά συστήματα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα γαϊτανάκι κακοφωνίας, εμείς είμαστε εδώ».

«Ενωμένοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να δώσουμε νέα ορμή στην παράταξή μας», δήλωσε και πρόσθεσε «Βάζουμε μπροστά την πολιτική και όχι την μικροκομματική σπέκουλα. Βάζουμε μπροστά τις διαχρονικές αξίες και την παρακαταθήκη μας, τα στελέχη μας που έδωσαν μάχες για να κρατήσουν την παράταξη όρθια. Βάζουμε μπροστά το έργο μας στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές – και ναι, αν χρειαστεί το αγώνα μας στο δρόμο. Όπου μας χρειάζεται ο λαός».

Ακόμη, η κ. Γεννηματά είπε «βάζουμε μπροστά τα νεότερα στελέχη που σηματοδοτούν τη μετάβαση στη γενιά που πλήρωσε το τίμημα της κρίσης. Που σήμερα κρατούν με περηφάνια την ψυχή του ΠΑΣΟΚ μέσα στην ψυχή τους κι ας μην πρόλαβαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα, τον Γιώργο Γεννηματά. Ας μην είχαν ποτέ αξιώματα και ας μην πρόλαβαν ποτέ τις καλύτερες μέρες που εμείς ζήσαμε».

Υπογράμμισε δε ότι «σε  όλους αυτούς, σε όλους εσάς, έχουμε και έχω χρέος να τιμήσω την εντολή που μου δώσατε το 2015 , την εντολή που επαναλάβατε και ενισχύσατε  το 2017, αλλά και στις πρόσφατες εκλογές: Να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη.  Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά περήφανο για όσα προσέφερε στη χώρα.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επιμηκύνει την θητεία της Φώφης Γεννηματά ως το 2021 στην ηγεσία του κόμματος, καθώς είναι και πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Τότε, τον Νοέμβριο του 2021, θα γίνει συνέδριο του ΚΙΝΑΛ από εκλεγμένους συνέδρους, όπου όποιος εκλεγεί πρόεδρος θα είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσει ομιλία του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης που θα παρουσιάσει τη διακήρυξη και ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης που θα αναλύσει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Ανδρουλάκης θα πάρει το λόγο την Κυριακή, όπως πιθανότατα και ο Παύλος Γερουλάνος ενώ το Συνέδριο θα λήξει την Κυριακή με το κλείσιμο της Φώφης Γεννηματά και την ψηφοφορία που αναμένεται κατά τις 18:00.

Facebook Comments