«Φαρμάκι» Ανδρουλάκη: «Τα λάθη της Γεννηματά κράτησαν τον Τσίπρα στο 31%»

14 mins read

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε ανοιχτά την διαφωνία του με τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας για το επικείμενο συνέδριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας από αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ».

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», όπου άσκησε σφοδρή κριτική στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ τόνισε ότι «Άλλαξαν τον αρχικό προγραμματισμό για μία συνδιάσκεψη τώρα και ώριμο συνέδριο σε ένα χρόνο. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει το συνέδριο. Ο Τσίπρας κάνει ένα συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις από το χώρο μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε και μείς ένα συνέδριο ως πολιτικό αντίβαρο στην προσπάθεια αυτή», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι κανείς δεν μιλάει για δυαρχία και ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας.

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία σημείωσε με νόημα ότι «δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι εκλογικό».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε συνολικά τους χειρισμούς της κυρίας Γεννηματά την τελευταία διετία, υπογραμμίζοντας «Από το 2017, που ήρθαν 220 χιλιάδες άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε ένα σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη, είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%. Να σταματήσουν οι λάθος κινήσεις, να καταλάβουμε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί φτάσαμε ως εδώ πέρα» και πρόσθεσε ότι «συμβιβαζόμαστε με ένα ρόλο που δεν μας αξίζει» και ότι «τα λάθη εκπορεύονται από μία λογική μικρού κόμματος».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «Από το ‘17 και μετά οι κινήσεις που δεν βοήθησαν να υπηρετήσουμε την εντολή των 220.000 ανθρώπων… Ξεκινήσαμε πολύ περισσότεροι και φτάσαμε να είμαστε το ΠΑΣΟΚ plus του κ. Καμίνη» και συμπλήρωσε «Μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουμε την κατάσταση στο μέλλον. Αυτή η παράταξη να παίξει ρόλο, να μην είμαστε συμβιβασμένοι με τη σημερινή κατάσταση».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα