Φίμωση στη Βουλή καταγγέλει ο Τσίπρας – Αντιπαράθεση με Τασούλα

15 mins read

Ένταση επικράτησε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρόεδρο του σώματος “να μην επιχειρήσει να φιμώσει τη φωνή της αντιπολίτευσης” με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να απαντά πως η παρέμβαση πολιτικών αρχηγών στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων, δεν προβλέπεται.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής , λέγοντας του:

«Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη. Δεν θα καταφέρετε να φιμώστε τη φωνή μας στον ναό της Δημοκρατίας» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ».

«Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάτε για μια διαδικασία που ζητάμε ως παράσταση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει την ευθύνη της απαξίωσης και όχι εμείς που είμαστε εδώ. Σας καλώ να μην πέσετε σε αυτό το παράπτωμα» και κατέληξε:

«Σας παρακαλώ να μην υποπέστε το παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο ενός κόμματος ενώ έχετε την έγκριση και της μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος ειπε ότι «επειδή η Βουλή με νοιάζει η Βουλή να σταθεί στο ύψος της δεν θέλω να μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το άρθρο που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών».

«Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μεταβληθεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».

 

Facebook Comments