Φλαμπουράρης: «Η πρόταση μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ παραμένει επίκαιρη»

25 mins read

Ο τρόπος που η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει την πανδημία μας βρίσκει ριζικά αντίθετους, τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Υπήρξαν σημαντικές αμφιταλαντεύσεις που δημιούργησαν ανασφάλεια στους πολίτες ακόμα και για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, συμπλήρωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στους δημοσιογράφους Γιώργο Πίκουλα και Μαρία Γεωργίου στην εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε καθόλου το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρόλα αυτά ανέφερε ο Α. Φλαμπουράρης, «θεωρώ ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συμβάλλουν ώστε να προχωρήσουν κάποιες πρωτοβουλίες για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.»

«Η εκτίμηση μου είναι», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, «ότι το κύμα ακρίβειας ήρθε για να μείνει και αυτός είναι και ο λόγος που προτείνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ, μέτρα που θα ανακουφίσουν όλους αυτούς που θίγονται από αυτή την πολιτική της κυβέρνησης γιατί δεν πρόκειται απλώς μια παγκόσμια τάση αύξησης των τιμών».

«Εμείς βλέπουμε πως σε χώρες όπως η Ισπανία αυξάνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα ώστε να ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε προτείνει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. 

Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο κάνει αλχημείες προκειμένου να μας πείσει ότι όλα πάνε καλά στους οικονομικούς δείκτες. Συγκρίνουν τα πρόσφατα στοιχεία με το τρίμηνο του 2020 που ήμασταν σε λοκντάουν για να μας πουν ότι είχαμε αύξηση του ΑΕΠ ενώ σήμερα οι ανατιμήσεις είναι τεράστιες. 

Η πρόταση μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ παραμένει επίκαιρη και χρήσιμη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Το σχόλιο μου για τον εμβολιασμό Πολάκη είναι ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει τον εμβολιασμό του αφού μελετήσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως και το έπραξε. Η κυβέρνηση όμως έχει την πάγια τακτική να μας φορτώνει όλες τις αποτυχίες της είτε στην οικονομία είτε στην πανδημία είτε για τις φωτιές».

«Από την άλλη θεωρώ», επεσήμανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, «ότι οφείλει η κυβέρνηση να μας ενημερώσει μέσω των αρμόδιων οργάνων ποιοι βουλευτές και για ποιο λόγο παραμένουν ανεμβολίαστοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι έτοιμος όποτε γίνουν εκλογές να δώσει ένα νικηφόρο αγώνα ώστε να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση στη χώρα. 

Εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να συνθέσουμε κυβέρνηση και θα υπάρξει προοδευτική συνεργασία ειδικά αν ερωτηθούν τα μέλη των κομμάτων του προοδευτικού τόξου που τους αφορά. Εκτιμώ ότι αν τα μέλη των κομμάτων πάρουν το λόγο, τότε η προοδευτική συνεργασία είναι πλήρως εξασφαλισμένη».

Τι είπε για τον Μίκη Θεοδωράκη 

« Το βασικό χαρακτηριστικό του Μίκη Θεοδωράκη είναι ότι είχε την ικανότητα να γίνεται ένα με τους απλούς ανθρώπους και έτσι μπορούσε να αφουγκραστεί τους καημούς, τις ελπίδες τους, τη θέληση και τους πόνους ενός ολόκληρου λαού. Όλα αυτά τα μετουσίωνε σε μια μουσική πανδαισία αξιοποιώντας όχι μόνο το στίχο αλλά και την ποίηση. Αυτό το προσόν τον οδήγησε στην αντίσταση κατά των Γερμανών, στον αγώνα κατά της δικτατορίας, στις εξορίες. Ταυτίστηκε με την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους. Γι’ αυτό άλλωστε με τη μουσική του ο Μίκης Θεοδωράκης παρήγαγε πολιτικό αποτέλεσμα. Ήταν βαθιά αριστερός άνθρωπος και αγωνίστηκε και με τη μουσική του σε δύσκολες συνθήκες και εποχές. Ας θυμηθούμε το ρόλο του Μίκη τη σκοτεινή δεκαετία του ’60 όταν ως πρόεδρος της δημοκρατικής νεολαίας Λαμπράκη διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις ώστε εκατοντάδες χιλιάδες νέοι τραγουδώντας τα τραγούδια του να βρίσκονται στους δρόμους και στις γειτονιές όλης της Ελλάδας», σχολίασε ο κ.Φλαμπουράρης.

Ακούστε εδώ τα όσα είπε: 

08Σεπτ2021 – Στο πρώτο αλλιώς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments