Γ. Ζαριφόπουλος στο Action24: «Θα χρησιμοποιηθούν drones στην παρακολούθηση για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας» (video)

6 mins read

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Brainstorming, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πως η τεχνολογία μπορεί να συνδράμει σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως είναι το μεταναστευτικό και η φύλαξη συνόρων.

Αρχικά, ο κ Ζαριφόπουλος τόνισε ότι «Υπήρξε και μια ανακοίνωση όσον αφορά την χρήση drones για την παρακολούθηση του τι συμβαίνει στα θαλάσσια σύνορα μας. Θα χρησιμοποιηθούν και τέτοιες τεχνολογίες».

Και πρόσθεσε αναφορικά και με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο ζήτημα του ασύλου «Αλλά είναι ένα θέμα που χρειάζεται βούληση, και υπάρχει αυτή την στιγμή, και ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς συνολικά πρέπει να λυθεί το θέμα του ασύλου».

Ερωτηθείς για το αν η χρήση drones θα ενοχλούσε την Τουρκία, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε «Δε νομίζω πως η χρήση της τεχνολογίας αυτή την στιγμή, θα προκαλέσει ένα πρόβλημα στις διμερείς μας συνθήκες».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Comments