ΑρχικήΠολιτικήΓαβρόγλου για Κουκάκι: «Έπρεπε να βγει καταδικαστική ανακοίνωση για την αστυνομία»

Γαβρόγλου για Κουκάκι: «Έπρεπε να βγει καταδικαστική ανακοίνωση για την αστυνομία»

Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ρ/σ «Status 107,7», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αστυνομικές επιχειρήσεις σε υπό κατάληψη κτήρια.

Ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται, όπως είπε με κανένα τρόπο να πετάει τσιμεντόλιθο κανείς, εναντίον κανενός, ενώ σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης για τις καταλήψεις, ενώ χαρακτήρισε «αστεία» την ερώτηση και είπε ότι θα έπρεπε να βγει καταδικαστική ανακοίνωση και για την αστυνομία, γιατί όπως είπε στο Κουκάκι επρόκειτο για «πολεμική επιχείρηση.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός είπε «Μένω τέσσερις δρόμους παρακάτω, γιατί έπρεπε να κλείσει μπροστά στο σπίτι μου ο δρόμος; Το θέμα δεν ήταν τα παιδιά που ήταν στην κατάληψη-που ενδεχομένως και κακώς ήταν στην κατάληψη- το θέμα ήταν να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι. Το θέμα ήταν να φανεί ότι ο νόμος και η τάξη είναι εδώ».

Και πρόσθεσε «Η συμπεριφορά της αστυνομίας με το να κλείνει τους δρόμους, να πετάνε ελικόπτερα πάνω από τα σπίτια μας μέχρι πολύ αργά το βράδυ, με τις μοτοσικλέτες να βουίζουν μπρος πίσω, τι ακριβώς ήταν; Ένα δημοκρατικό χάιδεμα;».

Ακούστε την συνέντευξη: