Γαϊτάνης για τις ίσες αποστάσεις Αρβανίτη: «Τέτοιες κρίσιμες ώρες απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα»

8 mins read

Οργισμένη δήλωση-απάντηση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στον Κώστα Αρβανίτη, αλλά και στο ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή περί ίσων αποστάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η απόρριψη από την Κουμουνδούρου – και τον ίδιο τον Τσίπρα- επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα.

Τη στιγμή που έχουμε εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας και καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης θεωρεί «λάθος» να παίρνεις θέση. Ζητάει δηλαδή να σιγήσουμε εξοιμοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους. Κάποιος τις ρίχνει. Και παράλληλα με όσα λέει ο κ. Αρβανίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις και για την ανάγκη αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην επίθεση της Ρωσίας.

Προφανώς δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις. Η Ελλάδα είναι σταθερά κατά του αναθεωρητισμού και της παραβίασης των συνόρων. Υποστηρίζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και συντονιζεται με τους εταίρους και συμμάχους της για κοινή αντίδραση» σημειώνει ο Τάσος Γαϊτάνης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα