Γαϊτάνης στο Daily Post: «Ο λαϊκισμός είναι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ»

9 mins read

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ανοχή της κυβέρνησης στα υπερκέρδη των εταιρειών της ηλεκτρικής ενέργειας, υποστήριξε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οδηγώντας τα στελέχη τους σε ψεύδη και ακραίο λαϊκισμό.

Δείγμα αυτής της αλλοπρόσαλλης τακτικής είναι τα διαφορετικά ποσά που αναφέρουν δημοσίως για τα δήθεν υπερκέρδη. ‘Άλλοτε τα μετρούν 1,4 δις και άλλοτε 1,7 δις ευρώ, ενώ προσποιούνται να ξεχνούν πως ο αρμόδιος φορέας που θα κάνει την καταμέτρηση, η ΡΑΕ, έχει ήδη ανακοινώσει πως βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης λήψης και επαλήθευσης των στοιχείων για τον υπολογισμό των υπερκερδών.

Είναι χαρακτηριστική η ροπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο λαϊκισμό, που ενώ υπάρχει η δήλωση της ΡΑΕ, διαδίδουν πως δήθεν έχουν δωθεί τα στοιχεία και πως η κυβέρνηση γνωρίζει. Και όλα αυτά ενώ ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως τα υπερκέρδη θα φορολογηθούν κατά 90%.

Με τη στάση τους δείχνουν δύο πράγματα. Αφενός αντιπολιτευτική απελπισία και αθεράπευτο λαϊκισμό και αφετέρου αδυναμία αντίληψης της διεθνούς πραγματικότητας και απόπειρα πόλωσης της κοινωνίας. “Η κοινωνία όμως καταλαβαίνει και αξιολογεί την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης.

Facebook Comments