Γκάλοπ Public Issue: Διαφορά 14,5% υπέρ ΝΔ – στη Βουλή και το κόμμα του Βελόπουλου

6 mins read

Η έκπληξη στο Βαρόμετρο της Public Issue δεν είναι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στις 14,5% αλλά το γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό μια έρευνα καταγράφει την είσοδο έκτου κόμματος στη Βουλή.
Είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που εμφανίζεται με 3% στην εκλογική επιρροή. Αντίθετα, τα άλλα μικρά κόμματα, δηλαδή Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, βρίσκονται σε πτώση, γεγονός μάλιστα που κατά τους αναλυτές της Public Issue λειτουργεί υπέρ της ΝΔ.
“Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να απορροφά το σημαντικότερο τμήμα της εκλογικής βάσης των τριών νεοπαγών κομμάτων της μνημοναικής περιόδου (Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων). Αυτό σημαίνει ότι η αποδυνάμωση των τριών κομμάτων λειτουργεί διττά υπέρ της ΝΔ και κατά του ΣΥΡΙΖΑ” επισημαίνεται ενώ εκτιμάται επίσης ότι “η ΝΔ διεκδικεί βάσιμα την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία”.
Αναλυτικά τα ποσοστά στην εκλογική επιρροή έχουν ως εξής: ΝΔ : 39%, ΣΥΡΙΖΑ: 24,5%, ΚΙΝΑΛ: 8,5%, Χρυσή Αυγή: 7,5%, ΚΚΕ: 6,5%, Ελληνική Λύση: 3%, Ένωση Κεντρώων: 1,5%, Ποτάμι και ΑΝΕΛ: 1%.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα