Γεννηματά: 200 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια για κάθε νέο παιδί

8 mins read

Τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε στη συζήτηση για το δημογραφικό η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά υπενθύμισε ότι ζήτησε με δική της πρωτοβουλία το 2017, την συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την μελέτη των αιτιών του προβλήματος και την αναζήτηση κοινών προτάσεων για την αντιμετώπισή του.

Η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για το επίδομα των 200 ευρώ απευθύνεται στα ζευγάρια χωρίς παιδί και τα ζευγάρια με ένα παιδί, που έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα ως και 25.000 ευρώ με στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο, για πρώτη κατοικία και τα ζευγάρια χωρίς και τα ζευγάρια με ένα παιδί που έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα ως και 20.000 ευρώ (δίχως στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο).

Παράλληλα, ανάμεσα στις προτάσεις περιλαμβάνονται το εφάπαξ επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε παιδί, οι τρίτεκνοι να αποκήσουν όλα τα δικαιώματα των Πολύτεκνων, η εταφορά βασικών βρεφικών ειδών στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Ταυτόχρονα, η κα Γεννηματά πρότεινε την καθιεώρση ενός “Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού” για κάθε παιδί, με την συμμετοχή τόσο του Γονέα, όσο και της Πολιτείας (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), στον οποίο μοναδικός δικαιούχος θα είναι το παιδί έπειτα από την ενηλικίωσή του.

Facebook Comments