ΑρχικήΠολιτικήΣυναντήσεις Γεννηματά με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και την Πρόεδρο του SPD

Συναντήσεις Γεννηματά με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και την Πρόεδρο του SPD

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έχει μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Αντρέα Νάλες και με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών και Αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.
Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και τη στάση των ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής και τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο του SPD, προκαλώντας αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεργάζεται με το SPD στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Μετά τη συνάντηση που είχε η κα Γεννηματά με την Πρόεδρο του SPD έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
Συζητήσαμε σήμερα με την κα. Nahles για την πορεία της Ευρώπης και τις θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι τώρα η ώρα στις Ευρωεκλογές, εμείς οι σοσιαλδημοκράτες να προωθήσουμε ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές λύσεις απέναντι στην διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές. Η προοδευτική ατζέντα που εκφράζεται με την υποψηφιότητα κ. F. Timmermans πρέπει να γίνει ορατή από τους λαούς μας. Για μια Κοινωνικά Δίκαιη Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές.