Γεωργαντάς: «Δεν τίθεται θέμα επάρκειας αγαθών»

10 mins read

Δεν τίθεται θέμα επάρκειας στην αγορά διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργαντάς έφερε ως παράδειγμα το ηλιέλαιο για το οποίο έγινε πολύ λόγος με την επιβολή πλαφόν στις αγορές σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και είπε ότι αυτό έγινε γιατί κάποιοι επαγγελματίες φοβούμενοι τις αυξήσεις έσπευσαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες.

Διαβεβαίωσε πως θα παταχθεί η αισχροκέρδεια όπου εμφανιστεί με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους και την επιβολή προστίμων όπου διαπιστωθεί η παραμικρή παράβαση.

Σχετικά με την μη δημοσιοποίηση των προστίμων που επιβλήθηκαν σε μεγάλες αλυσίδες, είπε ότι αυτό είναι θέμα κανονιστικού ελέγχου.

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κάνει συνεχείς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Τις επόμενες μέρες δε θα υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ύψους 1 δις ευρώ.

Σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο Πρωθυπουργός, είπε ότι αν χρειαστεί θα γίνει, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση και δεν μπορούμε να δώσουμε όλα τώρα.

 
Facebook Comments