ΑρχικήΠολιτικήΓεωργιάδης για μείωση ΦΠΑ: «Έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας - Μπροστά μας...

Γεωργιάδης για μείωση ΦΠΑ: «Έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας – Μπροστά μας τρίμηνο με μεγάλες πιέσεις»

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στη μείωση συντελεστών του ΦΠΑ,  για την οποία είχε αφήσει ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας…το “έκλεισε” μια και καλή λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.

 «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας», είπε τελικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον Αντ1. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε για τον υπουργό Οικονομικών, πως «Συνεργασία τόσο στενή και αγαστή δεν έχει υπάρξει» και τόνισε ότι «Δεν έχω καμία διαφωνία μαζί του, αντιθέτως όλες τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε σε συνεργασία». 

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για μια «εισαγόμενη ακρίβεια» και παραδέχθηκε ότι μπροστά μας έχουμε «ένα τρίμηνο με μεγάλες πιέσεις».

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται.