Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει σκευωρία Novartis – Ζητάμε συγγνώμη»-Ηλιόπουλος: «Τελικά ποιοι χρηματίστηκαν;»

17 mins read

Σε διαφορετική γραμμή σε σχέση με τα όσα είπε χθες ο Γιάννης Οικονόμου κινήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σχέση με την υπόθεση Novartis και την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για λόγους διαφορετικούς από τους χειρισμούς που έγιναν και είχαν οδηγήσει στην ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών για την υπόθεση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει σκευωρία Novartis και πως θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη και πώς όλα όσα έχουν ειπωθεί σχετικά αποσύρονται. Όπως αποσύρονται και οι χαρακτηρισμοί περί «υπόκοσμου» και «συμμορίας» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αναφερόμενος στους δημοσιογράφους, Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου που ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση.


 

Αναλυτικά ο διάλογος:

Δημήτρης Τάκης: «Αφού λέτε ότι σέβεστε την υπόθεση της δικαιοσύνης, θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για τα περί σκευωρίας;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ως προς την σκευωρία, ασφαλώς. Αποσύρονται αφού αποφάνθηκε έτσι η δικαιοσύνη».

Δημήτρης Τάκης: «Θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη και για τους δημοσιογράφους για τους οποίους είχαν ακουστεί βαριές κατηγορίες στη Βουλή;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Από την ώρα που αμετάκλητα και τελεσίδικα η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε, για μένα έχει τελειώσει. Είναι αθώοι».

Δημήτρης Τάκης: «Θα τους ζητήσετε συγγνώμη;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν χρειάζεται να τους ζητήσετε συγγνώμη, αποσύρονται όλα. Είναι σαν λες στον ανακριτή ότι ζητήσαμε συγγνώμη».

Δημήτρης Τάκης: «Άρα δεν υπάρχει σκευωρία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ούτε για τους δημοσιογράφους».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έληξε, πάμε παρακάτω».

 

Ηλιόπουλος: «Τελικά ποιοι χρηματίστηκαν;»

«Μετά από τόνους λάσπης, απειλών, χυδαιοτήτων και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε χθες να ομολογήσει κυνικά πως “δεν υπάρχει σκευωρία Novartis” και ζήτησε να “πάμε παρακάτω”», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του.

«Αφού μετά το βούλευμα της Δικαιοσύνης παραδέχονται πως η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία αλλά σκάνδαλο, άρα καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή τους εδώ και τρία χρόνια, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη», σημειώνει και καλεί τον πρωθυπουργό και να απαντήσει «ποιοι είναι οι πολιτικοί που χρηματίστηκαν από τη Novartis» και «ποιοι είναι αυτοί που εμπόδισαν τους δικαστές και επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο».

«Η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει στην Ελλάδα», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Facebook Comments