Γεωργιάδης: Κόμμα που μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ – Αν δεν συνεργαστούν πάμε σε τρίτες εκλογές

13 mins read

«Δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα για συγκυβέρνηση την πρώτη Κυριακή», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξηςκαι Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης , μιλώντας στο Attica TV.

«Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ότι «αν το ΠΑΣΟΚ δεν δεχθεί, τότε η χώρα θα πρέπει να πάει σε τρίτες εκλογές», αφού νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε δηλώσει ότι οι πρώτες εκλογές είναι εξουδετέρωσης της «παγίδας» της απλής αναλογικής.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα: «Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση, ούτε με το ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση, ούτε με το ΜέΡΑ25, ούτε με τον Βελόπουλο. Άρα, το μόνο κόμμα στην περίπτωση των δεύτερων εκλογών, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, που θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Απλά πράγματα, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα, το ξέρετε και εσείς».

 

 

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν το ΠΑΣΟΚ απαντήσει αρνητικά, ο υπουργός απάντησε: «Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;».

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε κάνει σφοδρή επίθεση στο σύστημα της απλής αναλογικής. Σε σχέση με τις πρώτες εκλογές, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα».

«Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας ”παγίδας”, ενός μηχανισμού του παρελθόντος (…). Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα (…). Εάν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα πούμε όχι;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Facebook Comments