Γεωργιάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την Τουλουπάκη για να δώσει στη συμμορία πολιτική προστασία»

10 mins read

«Οι τιμές των καυσίμων διεθνώς παραμένουν υψηλές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει παγκόσμια ενεργειακή κρίση, που ξεπερνά τις δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες και αναγνώρισε ότι οι πολίτες πλήττονται από την ακρίβεια. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί διακυβέρνησής του, αύξησε τις τιμές στα καύσιμα.

Επιδότηση καυσίμων

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί η επιδότηση των καυσίμων, ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε σε ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει άπειρους πόρους.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε πως είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη συνέχεια τόνισε ότι οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ είναι αποτέλεσμα της διατάραξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Κάθε μέσο»

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, είπε ότι η κ. Τουλουπάκη «θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να γλυτώσει» και συμπλήρωσε πως «δια των συνηγόρων της έκανε ένα υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι είχε γίνει λάθος στην μετάφραση για την απόκρυψη του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου». Ο υπουργός σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Λοβέρδος έχει δώσει το έγγραφο στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε αρχικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υπερασπιστεί την κ. Τουλουπάκη και στη συνέχεια είπε πως «το κάνει για να δώσει στη συμμορία πολιτική προστασία».

Facebook Comments