ΑρχικήΠολιτικήΓεωργιάδης: Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πρωθυπουργός στην ελληνική ιστορία

Γεωργιάδης: Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πρωθυπουργός στην ελληνική ιστορία

Καταπέλτης ήταν από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα,  υπενθυμίζοντας την καταιγίδα φόρων που έφεραν κατά την διάρκεια της δικής τους θητείας. Μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο φορομπήχτη στην ελληνική ιστορία»!

Ο  κύριος Γεωργιάδης τόνισε συγκεκριμένα «Γδάρατε τους Έλληνες» και έκανε ειδική μνεία στην προσπάθεια της τωρινής κυβέρνησης να μειώσει την φορολογία. «Ο κ. Τσίπρας τόλμησε και είπε το αμίμητο. Προτείνω λέει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μειώσει τους φόρους! Ποιος; Ο μεγαλύτερος φορομπήχτης πρωθυπουργός από το 1830 και την συνθήκη του Λονδίνου, ποιος αυτός που φορολογούσε ότι πετούσε, ότι κολυμπούσε και ότι ανέπνεε. Γδάρατε κάθε Έλληνα πολίτη και μας κάνετε υπόδειξη να μειώσετε τους φόρους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ και για την αύξηση τιμών, επειδή η αντιπολίτευση επιμένει ότι δεν θα είναι παροδικές, αλλά μόνιμες. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι μολονότι η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι καλεί τις εταιρείες να προβούν σε αυξήσεις, ο ίδιος λέει στις εταιρείες να μην βιαστούν διότι το φαινόμενο δεν θα έχει διάρκεια. «Προσπαθώ να αποτρέψω τις εταιρείες να πάνε να κάνουν αυξήσεις γιατί όλη την ημέρα εσείς μιλάτε για αυξήσεις. Την επόμενη μέρα που το είπα η «Αυγή» μου είχε ολοσέλιδο «δε ντρέπεται ο Γεωργιάδης να λέει για παροδικές αυξήσεις, γιατί θα είναι μόνιμες», σαν να λέει Αυγή αυξήστε όλοι τώρα τις τιμές. Εσείς προτρέπετε σε αυξήσεις λέγοντας όλη την ημέρα κάτι που δεν είναι αλήθεια», επισήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αποτροπή των ανατιμήσεων στην αγορά. Υπενθύμισε ότι ισχύει η παλαιότερη τροπολογία που απαγορεύει σε επιχειρήσεις να πάρουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους απ’ όσο πούλαγαν το Φεβρουάριο του 2020 δηλαδή πριν την πανδημία ενώ συμπλήρωσε ότι θα παραταθεί εάν χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι από το Υπουργείο και μέχρι στιγμή δεν υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, εξού κιόλας τα πρόστιμα είναι μηδενικά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ