Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει ανομία – Φταίνε τα δελτία ειδήσεων

12 mins read

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και διέψευσε ότι υπάρχει ανομία.

Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά».

Για την αστυνομία είπε ότι «κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται».

Τις ευθύνες απέδωσε η κ. Γεροβασίλη στα… δελτία ειδήσεων: «Έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας/ Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα “νόμος και τάξη” για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αναφέρθηκε και στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι υπηρετούν αυτή τη λογική με αφορμή ανακοίνωση της ‘Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της. ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές “παχέων αγελάδων”, ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει». Για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ απάντησε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».

Σύμφωνα με τα της αρμόδιας υπουργού, την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές – διαρρήξεις κατά 9%. Είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις ασφαλέστερες χώρες.

Facebook Comments