Γεωργιάδης: «Γιατί δεν ανοίγουμε τα κέντρα αισθητικής»

10 mins read

Στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά Evening Report στο Action24 μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Εμπορίου δίνοντας απαντήσεις για το click away αλλά και τα κέντρα αισθητικής.

Σχολιάζοντας το πρώτο 24ωρο του click away ή παράδοση εκτός, όπως προτιμά να το λέει ο ίδιος:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του Click away, είναι ένα επικουρικό μέτρο για να βοηθήσουμε το λιανεμπόριο και να αποφορτίσουμε τις τα ταχυμεταφορές. Αν έχει κάποιος να μου υποδείξει άλλον τρόπο με κλειστή την λιανική, ας μου το πει. Εγώ ζήτησα εναλλακτικές από τους αρμόδιους φορείς.

Οι ειδικοί μας είπαν ότι βάσει της πρόβλεψης της κινητικότητας, αν άνοιγε κανονικά όλο το λιανεμπόριο, ο αλγόριθμος έβγαζε ότι θα είχαμε 1.000 νεκρούς τη μέρα κατά τις 20 Ιανουαρίου».

Γιατί άνοιξαν οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ και όχι τα κέντρα αισθητικής:

«Τα νύχια τα ανοίξαμε γιατί είναι υπηρεσία που παρέχεται και στα κομμωτήρια αλλά και γιατί γινόταν εκτεταμένα κατ’ οίκον και κατά κόρον, με μαύρα λεφτά. Για τα νύχια δεν πήραμε τη γνώμη της επιτροπής, γιατί μανικιούρ- πεντικιούρ γίνεται έτσι κι αλλιώς στα κομμωτήρια. Τα κέντρα αισθητικής έχουν άλλες υπηρεσίες, περιποίησης προσώπου κλπ, έρχεται κοντά στο πρόσωπο του πελάτη».

«Το λοκντάουν που έχουμε τώρα, ως προς τις ΚΑΔ, είναι σχεδόν το ίδιο με του Απριλίου. Είναι ελάχιστη η διαφορά. Οι ευρωπαικές χώρες που προχωρούν σε αυστηρότερα λοκντάουν είναι αυτές που είχαν ανοιχτό το λιανεμπόριο», είπε σχολιάζοντας την αυστηροποίηση των περιορισμών σε όλη την Ευρώπη λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Facebook Comments