Γεωργιάδης: «Το κόστος από το lockdown είναι άνω των 10-12 δισ. ευρώ»

11 mins read

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απεύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και να εμπιστευτούν την Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως το μεγάλο στοίχημα μπροστά μας είναι ο τουρισμός.

Ο κ. Γεωργιάδης, παραχωρώντας συνέντευξη στο Capital.gr, αναφέρει πως μέχρι στιγμής το κόστος για την οικονομία από το lockdown, είναι άνω των 10-12 δισ. ευρώ.

Παράλληλα,  εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα επιστροφής της οικονομίας στην κανονικότητα, υπογραμμίζοντας ότι  «η Κυβέρνηση έχει κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των διαθεσίμων πόρων, χωρίς να διακινδυνεύσει μία δημοσιονομική κρίση, η οποία θα μας αποτελείωνε».

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο στο οποίο θα υπάρχει μια πιο ισορροπημένη ανάπτυξη, ενώ για τη βιομηχανία αναφέρει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως το υψηλό κόστος ενέργειας, τα οποία θέλουν μεγάλη μελέτη και είναι πιο δύσκολο να επιλυθούν.

Επισημαίνει δε πως δεν έχει ακυρωθεί ή αναβληθεί κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στη χώρα, αντιθέτως όπως λέει υπάρχουν πολλές νέες αιτήσεις, ενώ προαναγγέλλει πως τον Ιούνιο θα γίνουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ νέα σχέδια στρατηγικών επενδύσεων.

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, ενώ τονίζει πως τόσο η Lamda Development όσο και η Mohegan παραμένουν απόλυτα δεσμευμένες στο έργο αυτό με την Αμερικανική Κυβέρνηση, όπως λέει, να έχει διαβεβαιώσει την ελληνική πλευρά ότι, στηρίζει απόλυτα και τη Mohegan και όλες τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.

Καταλήγει, λέγοντας ότι «Σε αυτή τη φάση που μιλάμε δεν υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία για την εταιρεία Mohegan».

Facebook Comments