Α. Γεωργιάδης: Να ελεγχθεί ποινικά ο Τσίπρας γιατί πήρε δώρο 100.000€ διακοπές σε σκάφος

8 mins read

O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε μία άλλη διάσταση των διακοπών του πρωθυπουργού στο πολυτελές σκάφος της κ. Παναγοπούλου.

Όπως είπε, απαγορεύεται για έναν πρωθυπουργό να δέχεται δώρα, δωρεές ή παροχές άνω των 200 ευρώ χωρίς να τα δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Στην προκειμένη ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει ότι του παραχωρήθηκε το υπερπολυτελέστατο σκάφος της κ. Παναγοπούλου και το πλήρωμά του: «Ο πρωθυπουργός της χώρας και κάθε μέλος της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει οποιαδήποτε δωρεά, δώρο ή παροχή σε είδος δέχεται άνω των 200 ευρώ. Είναι σίγουρα πάνω από 100.000 ευρώ την εβδομάδα για σκάφος 34 μέτρα με πλήρωμα. Στον πρωθυπουργό δεν μπορείς να κάνεις παραχώρηση. Δεν υπάρχει φιλοξενία στον πρωθυπουργό».

Μάλιστα ανέφερε ότι αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του την παραχώρηση του υπερπολυτελούς σκάφους από την εφοπλιστική οικογένεια, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και θα πρέπει να ελεγχθεί: «Τώρα πρέπει να δούμε αν ο Τσίπρας τις έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές και πρέπει να τις έχει δηλώσει ο λογιστής του ως τεκμαρτό εισόδημα. Αν αυτό δεν έχει γίνει στο πόθεν έσχες του, έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει».

Facebook Comments