ΑρχικήΠολιτικήΓια πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, Έλληνας Πρωθυπουργός στις ελληνικές μειονότητες...

Για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, Έλληνας Πρωθυπουργός στις ελληνικές μειονότητες της Αλβανίας

Επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο Τρίτη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

Ιστορική στιγμή θα είναι και η επίσκεψη του πρωθυπουργού την Τετάρτη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Ο τελευταίος πρωθυπουργός που είχε επισκεφτεί τη Βόρειο Ήπειρο, ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στις αρχές του 1991.

Αύριο το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, με την Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Lindita Nikolla και αργότερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Bajram Begaj. Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Αλβανίας Edi Rama.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.