Γιατί η δημοσκόπηση της Metron Analysis αναστατώνει την Κουμουνδούρου

9 mins read

Υπάρχουν δύο λόγοι που η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα» προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην Κουμουνδούρου.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι στην πρόθεση ψήφου σπάει, έστω οριακά, το ψυχολογικό όριο του 20% κι αυτό είναι κάτι που θα λειτουργήσει αποσυσπειρωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας για πρώτη φορά εμφανίζεται να έχει μικρότερη απήχηση ως δυνητικός πρωθυπουργός (15%) από το κόμμα του ως δυνητική κυβέρνηση (19,%).

Εντυπωσιακή η απήχηση του Κυρ. Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα» δείχνει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλη διεισδυτικότητα εκτός των κομματικών ορίων της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν την κυβέρνηση στο πως αντιμετώπισε την πανδημία (73%) και πως προχωρεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους (63%), ενώ ένα ισχυρό ποσοστό (42%) πιστεύει ότι τα πάει καλά στο πως χειρίζεται τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα ευρήματα ότι όσοι ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ. στην συντριπτική ή μεγάλη πλειοψηφία τους (από 53% έως 96%) εγκρίνουν την πολιτική Μητσοτάκη σε όλους σχεδόν τους κρίσιμους (13) τομείς της δημόσιας ζωής και κυρίως στο υγειονομικό (96%), τον ψηφιακό μετασχηματισμό (80%), την εγκληματικότητα (79%), τα ελληνοτουρκικά (73%), την οικονομία (65%), το μεταναστευτικό (58%).

Facebook Comments