ΑρχικήΠολιτικήΓιατί το Μαξίμου παίζει «καθυστερήσεις» για την ψήφο εμπιστοσύνης

Γιατί το Μαξίμου παίζει «καθυστερήσεις» για την ψήφο εμπιστοσύνης

Νευρικότητα και εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της κατάθεσης της πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να “τρέξει” το πακέτο των προεκλογικών ελαφρύνσεων  με φόντο τις εκλογές ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να “σκοντάψει” στις παγίδες της συζήτησης για την υπόθεση Πολάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για τις παροχές πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Τετάρτη.  Αυτός είναι και ο λόγος που το Μαξίμου… τρενάρει τη ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτή τη φορά λοιπόν, θα τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής που προβλέπει ότι χρειάζονται δύο ημέρες για να αρχίσει η διαδικασία από τη στιγμή κατάθεσης της πρότασης μομφής. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι σε άλλη περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα επεδίωκε να ξεκινήσει αμέσως τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να μη χαθεί χρόνος και η συζήτηση να ξεκινούσε ακόμη και την ίδια μέρα καθώς προτιμά, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη,  για επικοινωνιακούς λόγους, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι “καθυστερήσεις” στην ψήφο εμπιστοσύνης πάντως, φάνηκαν και από τις χθεσινές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να  μην καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

«Εάν το κάνει», είπε, «θα είναι πολύ μεγάλο λάθος, διότι όταν ο λαός θέλει να ακούσει αυτά τα θετικά μέτρα (σ.σ. το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις), θα σταματήσει η συζήτηση για μια αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης. Να συζητήσουμε τα άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν εντός ολίγων ημερών. Έτσι, να γίνει μια αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης».

Στο παρασκήνιο πάντως κυκλοφορούν οι φήμες ότι η προετοιμασία για την τριήμερη μάχη στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει εντατικά. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι θα είναι η πιο κρίσιμη μάχη για τον πρωθυπουργό καθώς θα επιχειρήσει να κερδίσει χαμένο έδαφος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Σχεδόν όλοι όμως συμφωνούν ότι αυτό το στοίχημα είναι δύσκολο καθώς η ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη δεν αφήνει πολλά περιθώρια για “συμμαχίες”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ