ΑρχικήΠολιτικήΓιατρομανωλάκης: «Μεθοδικά αντιμετωπίζουμε παθογένειες δεκαετιών»

Γιατρομανωλάκης: «Μεθοδικά αντιμετωπίζουμε παθογένειες δεκαετιών»

«Με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο αντιμετωπίζουμε παθογένειες δεκαετιών και μετασχηματίζουμε τον πολιτιστικό τομέα» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σήμερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τους συμβασιούχους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, των οποίων η σύμβαση έχει λήξει, ο υφυπουργός αρμόδιος σε θέματα σύγχρονου πολιτισμού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών «έτσι ώστε αφενός να λειτουργήσει το Φεστιβάλ απρόσκοπτα και με το σύνολο των ατόμων που απαιτούνται στην παρούσα χρονική συγκυρία, αφετέρου να μην διαιωνιστεί το παράτυπο καθεστώς ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που αποτελούσε πάγια πρακτική για δεκαετίες».

Επίσης, μιλώντας για τη στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο του πολιτισμού, ο κ. Γιατρομανωλάκης ενημέρωσε ότι θα προταθεί προς ψήφιση από τη Βουλή τροπολογία, η οποία θα ορίζει την καταβολή εποχικού επιδόματος για το 2021 σε όσους εργαζόμενους στις τέχνες και τον πολιτισμό έλαβαν εποχικό επίδομα το 2019 και το 2020, ανεξαρτήτως των ενσήμων που είχαν το 2020 καθώς η πανδημία περιόρισε σημαντικά την εργασία τους. Επιπλέον, με δεύτερη τροπολογία, όπως είπε, θα ρυθμιστούν νομοθετικά, ζητήματα που αφορούν την καταβολή ενσήμων σε εγγεγραμμένους στο μητρώο καλλιτεχνών, προκειμένου να μην πληγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων.

Τέλος, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τα μέτρα που έχει λάβει το ΥΠΠΟΑ για την στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων του κλάδου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει επιφέρει η πανδημία. Όπως είπε ο κ. Γιατρομανωλάκης «το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας έχουν εφαρμόσει και συνεχίζουν να εφαρμόζουν μέτρα στήριξης που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 450 εκατομμύρια ευρώ».