«Γκάζια» ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: «Είναι εισαγόμενα»-«Έπρεπε να μείνουμε στον ατμό»

11 mins read

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για την αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων άναψε φωτιές μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής.
Με ανάρτησή του ΚΙΝΑΛ κατέκρινε τον πρωθυπουργό καθώς αναφέρθηκε θετικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν, τα οποία είναι εισαγόμενα. Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, η δήλωση αυτή δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας».
«Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020. Ποιος έκανε την δήλωση; Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Είναι ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε αναπάντητη την κριτική της αντιπολίτευσης: «Όταν η λογική υποτάσσεται στη μικροπολιτική… Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί θετικό γεγονός την πώληση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που βοηθάει το περιβάλλον. Η κριτική ασκείται επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εισαγόμενα κι όχι ελληνικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα-για την κατασκευή των οποίων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση- είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά). Με αυτή την λογική θα έπρεπε να είχαμε μείνει στον ατμό και στον αραμπά μέχρι να παραχθούν ελληνικά βενζινοκίνητα. Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια!».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα