Η αηδιαστική εμμονή στη Χρυσή Αυγή – Ποιοι θέλουν να την κρατήσουν ζωντανή!

20 mins read

Από την ώρα που η Μαρία Λεπενιώτη, η πρόεδρος του δικαστηρίου που δίκασε τη Χρυσή Αυγή, ανέγνωσε την καταδικαστική απόφαση και έβαλε τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης στο χαρακτηρισμό της ως «εγκληματική οργάνωση», κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Δεν αναφέρομαι βέβαια στους ενόχους, που ελπίζουν σε ελαφρυντικά για να μειωθεί η ποινή τους. Αναφέρομαι σε αυτούς που νοσταλγούν τα παλιά εκλογικά μεγαλεία της Χρυσής Αυγής, αλλά επειδή δεν έχουν το θάρρος να το δηλώσουν, καταφεύγουν σε θεωρίες για δήθεν πιθανή επανάκαμψη της λόγω κοινωνικών, οικονομικών ή και εθνικών ακόμη προβλημάτων ή κρίσεων. Κατά σύμπτωση (;) οι δήθεν αγωνιούντες σήμερα είναι οι ίδιοι που εκτιμούσαν τον Σεπτέμβριο του 2013 ότι η σύλληψη του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, του Λαγού και των άλλων παλικαράδων της Χρυσής Αυγής θα γίνει «μπούμερανγκ» και θα οδηγήσει στην πολιτική της ενίσχυση. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά τότε, θα διαψευστούν ξανά, αλλά δεν τους νοιάζει. Γιατί, πολύ απλά, ο πραγματικός τους στόχος και τότε και τώρα είναι η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος μέσω της «κατανόησης» μιας λαϊκιστικής, δήθεν αντισυστημικής, ψευτο-πατριωτικής ρητορείας που βρίσκει πρόθυμους ακροατές σχεδόν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Τι μας λένε – λίγο πολύ – αυτοί που κόπτονται για το μέλλον των Χρυσαυγιτών ψηφοφόρων; Ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να καταφύγουν στη ρητορεία ή ακόμη και τις επικοινωνιακές επιλογές της Χρυσής Αυγής για να εκφράσουν τον κόσμο που ψήφιζε τόσα χρόνια Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη. Εννοούν, δηλαδή, χωρίς ούτε αυτό να έχουν το θάρρος να το ομολογήσουν ευθέως, ότι τα περισσότερα από αυτά που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή είναι σωστά, αλλά… «το χάνει» στα εγκλήματα, εξ αιτίας των οποίων τα παλικάρια της θα καταλήξουν στον Κορυδαλλό.

Η άποψή τους, την οποία μάλιστα κάποιοι εξ αυτών εκφράζουν με βαρύγδουπη αγωνία για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας, είναι προκλητική, αηδιαστική και ανιστόρητη. Ο ναζισμός και ο φασισμός έχουν καταδικαστεί ως ιδεολογίες και όχι μόνο επειδή οδηγούν σε εγκλήματα. Και χωρίς τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν και δίχως τις άλλες εγκληματικές ενέργειές της η Χρυσή Αυγή θα ήταν και πάλι καταδικαστέα. Όχι από το ποινικό δικαστήριο αλλά από κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία, την πατρίδα και τις βασικές αρχές του ανθρωπισμού.

Η ρητορεία και τα επικοινωνιακά κόλπα της Χρυσής Αυγής που τόσο πολύ θαυμάζουν ακόμη ορισμένοι, ασφαλώς δεν γίνεται να αποκοπούν από τα εγκλήματά της. Δεν είναι τυχαίο που τη διηύθυναν άνθρωποι σαν τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη, τον Παππά, τον Λαγό, τον Παναγιώταρο, τον Γερμενή, τον Ματθαιόπουλο. Κι αν θέλουμε πραγματικά να τελειώσουμε μια κι έξω με το φαινόμενο, οφείλουμε να πάψουμε να παριστάνουμε ότι δεν ξέρουμε την αλήθεια. Την είδαμε, την ακούσαμε, τη ζήσαμε. Μια εξήγηση, λοιπόν, μόνο υπάρχει: Κάποιοι δε θέλουν με τίποτα να τελειώσουμε με τη Χρυσή Αυγή. Θα την πατήσουν, όμως, ξανά! Όπως τους έχει συμβεί κατ’ επανάληψη…

Facebook Comments