ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης στο TASS: Η Ελλάδα είναι ελκυστική χώρα για ρωσικές επενδύσεις

Μητσοτάκης στο TASS: Η Ελλάδα είναι ελκυστική χώρα για ρωσικές επενδύσεις

Το ενδεχόμενο ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις ρωσικές επενδύσεις στον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές και στα ακίνητα, όπως επίσης και για τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, δηλώνει, σε εκτενή συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος πραγματοποιεί στη Μόσχα διήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Μητσοτάκης -επισημαίνει το πρακτορείο TASS- θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ελκυστική χώρα για τις ρωσικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της ενέργειας, των μεταφορών και των ακινήτων, αλλά και στη συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνει ότι «με στοχευμένες δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, που θα έχουν αμοιβαίο όφελος».

Κατά την άποψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατία, οι Ρώσοι επενδυτές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα καθώς και για τους τομείς της υγείας και των ακινήτων. Μάλιστα στην συνέντευξη του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ως παράδειγμα την αγορά του εργοστασίου γαλακτοκομικών προϊόντων «Δωδώνη» από ρωσική εταιρεία, η οποία οδήγησε όπως λέει στην ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα στην αύξηση της κερδοφορίας.

«Η ‘Δωδώνη’ δείχνει τον δρόμο της πιο στενούς οικονομικής συνεργασίας, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε» , επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα κατέχει το knowhow, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις ρωσικές μικρές και μεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να βγουν στις δυτικές αγορές. Η Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην συνέντευξή του, μπορεί να συμβάλλει ώστε τα ρωσικά προϊόντα να είναι πιο εξαγώγιμα και να προτείνονται πιο αποτελεσματικά στους καταναλωτές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.