ΑρχικήΠολιτικήΗ Ν. Γιαννακοπούλου μίλησε στο Διεθνές συνέδριο για το μέλλον και τις...

Η Ν. Γιαννακοπούλου μίλησε στο Διεθνές συνέδριο για το μέλλον και τις προοπτικές της ΝΑ Ευρώπης

Στο Διεθνές Συνέδριο για το μέλλον και τις προοπτικές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετείχε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου το σαββατοκύριακο, μετά από την τιμητική πρόσκληση του παγκοσμίου φήμης ινστιτούτου και think tank της σοσιαλδημοκρατίας και του Γερμανικού SPD,  Friedrich Ebert Stiftung.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Ντουμπρόβνικ, η κα Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα κρίσιμα ζητήματα της Ευρώπης και ειδικότερα των Βαλκανίων με σημαντικούς εκπροσώπους άλλων χωρών, ανάμεσά τους με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Κροατίας και αρχηγό του SDP Davor Bernardić, τους ευρωβουλευτές Tonino Picula από την Κροατία και Tanja Fajon από τη Σλοβενία, τους εκπροσώπους του γερμανικού κοινοβουλίου Metin Hakverdi και Robert Ernecker. Επιπλέον, η κα Γιαννακοπούλου αντάλλαξε απόψεις για τα μείζονα ζητήματα της Νοτιανατολικής Ευρώπης και την πορεία της ευρωπαϊκής διεύρυνσης και ενσωμάτωσης με την βουλευτή και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Σερβίας, Natasa Vučković, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Κροατίας Josco Klisović αλλά και βουλευτές από τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Τέλος, η κ. Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αρμενικής καταγωγής βουλευτή από την Τουρκία Garo Paulan, επαναλαμβάνοντας τις ελληνικές θέσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής με τη γείτονα χώρα αλλά και την ανησυχία ολόκληρης της Ευρώπης σχετικά με τις κρίσιμες εξελίξεις στη Νοτιανατολική Συρία, την κυπριακή ΑΟΖ και το μεταναστευτικό.

Στην τοποθέτησή της η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα πρέπει να βρει ξανά το ρόλο της ως δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα, η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δράσει άμεσα απέναντι στις σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και στους μετασχηματισμούς που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της. Σε αυτή την  προσπάθεια οι πραγματικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας οφείλουν συντεταγμένα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να αποτελέσουν σημείο αναφοράς, ρυθμιστικό παράγοντα για τη σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού.

Η σοσιαλδημοκρατία οφείλει και πρέπει να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε μία Ευρώπη που μοιάζει αμήχανη και άβουλη μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα των καιρών μας».