Η νέα διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού

8 mins read

Την άνοιξη του 2022 (και όχι νωρίτερα) θα αποχωρήσει από το γραφείο του Πρωθυπουργού η διπλωματική σύμβουλός του, Ελένη Σουρανή, η οποία θα αναλάβει τότε την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη.

Αυτή που θα είναι διάδοχός της όμως, η Αννα Μαρία Μπούρα, σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είναι ήδη στο Μαξίμου, ενημερώνεται κοντά της, συμμετέχει σε συσκέψεις και συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συγκεκριμένες συναντήσεις και ταξίδια.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα: “Λόγω εμπειρίας έχει αναλάβει ειδικά την ευρωπαϊκή ατζέντα ενώ, λόγω προϋπηρεσίας και πάλι, συνόδευε τον Πρωθυπουργό στην ευρωπαϊκή σύνοδο με τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία, όπου μαθαίνω ότι ήταν εξαιρετικά δικτυωμένη.

Ποια είναι αυτή η προϋπηρεσία;

Η Μπούρα μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου υπηρετούσε στο τμήμα Δυτικών Βαλκανίων Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), ενώ είχε υπάρξει και σύμβουλος στο γραφείο της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι πολύ καλές της επαφές στα Βαλκάνια μάλιστα εξηγούνται και από το ότι είχε διατελέσει σύμβουλος για τον διάλογο Πρίστινας – Βελιγραδίου. Στο βιογραφικό της καταγράφει επίσης πόστα στη Μόσχα, το Κόσοβο, τα Τίρανα, το Λονδίνο και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη“.

 

Facebook Comments