Η Συρεγγέλα αδειάζει Λατινοπούλου: «Οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν τη Νέα Δημοκρατία»

19 mins read

H υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, πήρε ξεκάθαρη θέση επί των δηλώσεων της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τις αξύριστες γυναικείες μασχάλες.

Η κ. Συρεγγέλα,  κατά τη συμμετοχή της στην επιτροπή ισότητας της Βουλής, που συζητούσε τις εκδοχές του ελληνικού Metoo, ρωτήθηκε από την Ειρήνη Αγαθοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε: «Έχουμε πάρει θέση από χθες. Σε καμία περίπτωση αυτές οι απόψεις δεν απηχούν τις απόψεις της ΝΔ».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η προεδρεύουσα στην επιτροπή, Άννα Καραμανλή, η οποία τόνισε πως τέτοιες θέσεις «δεν εκφράζουν την κυβέρνηση ούτε την παράταξη της ΝΔ. Είναι αυτονόητο ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ο καθένας να υπερασπίζεται το σώμα του».

Επιμένει η Λατινοπούλου

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της, σήμερα η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μιλώντας στο «Πρωινό», στήριξε τη θέση της.

Είπε συγκεκριμένα: «Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι έχει κυκλοφορήσει πολύ έντονα ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό, το οποίο έρχεται πολύ γρήγορα και στην Ελλάδα. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει για αυτό το βίντεο δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα ίσως να ήμουν πιο επεξηγηματική, γιατί κάποια πράγματα που είπα παρερμηνεύθηκαν.

Εστιάζουμε σε τέτοιες εικόνες, ενώ οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό είναι που θα πρέπει να προβάλουμε. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα. Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψή μου ότι δεν μου αρέσει μία τέτοια εικόνα από τη γυναίκα».

«Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη, αυτό με ενόχλησε. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα το μόνο που θέλει να δείξει είναι η τριχωτή μασχάλη, η κάποια ατέλεια στο σώμα της, είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει και να φαίνεται μόνον η κοιλιά» είπε.

Και συνέχισε: «Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα».

Η κυρία Λατινοπούλου τόνισε επίσης ότι δέχθηκε bullying και απειλές κατά της ζωής της. «Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπα, είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Έχω ατέλειες, αλλά δεν θα βγάλω ποτέ φωτογραφία που εστιάζει στις ραγάδες μου», είπε.

Ακόμη, η Αφροδίτη Λατινοπούλου σημείωσε ότι «Συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες. Για ποιον λόγο να μένουμε οι γυναίκες στο σώμα μας; Γιατί να δείχνουμε σημεία του σώματός μας;».

Facebook Comments