Η Τουρκία στέλνει 1.000 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στον Έβρο για την «προστασία των μεταναστών»

17 mins read

Αμείωτη η τουρκική προκλητικότητα με τον υπουργό Εσωτερικών να ανακοινώνει ότι στέλνει αστυνομικούς στα σύνορα για να σταματήσουν τις… «επιθέσεις» των Ελλήνων κατά των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στέλνει στα σύνορα, στον Έβρο, τις ειδικές δυνάμεις. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 5/3 την περιοχή, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα αναπτύξει στα σύνορα 1.000 των ειδικών δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αμέσως μετά την πτήση πάνω από τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου δήλωσε:

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει, πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας. Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολή. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπου. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα»

Πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΣ: «Θα πάμε την Ελλάδα στα δικαστήρια για τους νεκρούς πρόσφυγες»

Την ώρα που οι Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα στην ΕΛΑΣ και τον στρατό στον Έβρο, την ώρα που σήμερα δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει Τούρκο να απειλεί με όπλο μετανάστες μέσα σε λεωφορείο για να πάνε στα σύνορα, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σουλειμάν Σοιλού, απειλεί ότι θα σύρει την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Ομπσκιούρ, ο Σοιλού ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Η Τουρκία θα προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς κατά της Ελλάδας για τον τρόπο που χειρίζεται τις προσφυγικές ροές, ενώ θα καταγγείλουμε την Ελλάδα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους δύο νεκρούς από ελληνικά πυρά. Το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας θα κάνει διπλωματική καμπάνια με αυτό το θέμα» ανέφερε ο Σοιλού.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κατηγορηματικά διαψεύσει ότι υπάρχουν νεκροί από ελληνικά πυρά, κατηγορώντας την Τουρκία για fake news.

Facebook Comments