Η ώρα του «Σαράφη» και της «Κελέση» – Σήμερα οι καταθέσεις τους

17 mins read

Σήμερα καταθέτουν υπό άκρα μυστικότητα οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» θα προσέλθει στις 16:00 και η «Αικατερίνη Κελέση» στις 20:30. Νωρίτερα, στις 11:00, ενόψει των καταθέσεων τους, αναμένεται να συνεδριάσει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο τρόπος εξέτασης του «Μάξιμου Σαράφη», όπως διαβεβαίωσε και ο Άρειος Πάγος, θα είναι αυτός που θα επιλέξει ο ίδιος. Στην προκειμένη επέλεξε να καταθέσει εξ αποστάσεως και με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Το αντίστοιχο ισχύει και για την «Αικατερίνη Κελέση» που έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει με τεχνητά μέσα.

Σημειωτέον ότι μετά το «κρυφτό» και τη μη εμφάνισή τους στην προανακριτική, και οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες εμφανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. Ο «Μάξιμος Σαράφης» έδωσε το παρών νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και η «Αικατερίνη Κελέση» το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σαράφης και Κελέση αντιμέτωποι με τον καθρέφτη

Η σημερινή μέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και αυτό γιατί κατά σειρά και με τη χρήση τεχνικών μέσων θα εξεταστούν ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση», μόνο από τους εισηγητές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί οι κουκούλες να μην κατέβηκαν (και εξ αυτού να θεωρείται δύσκολο και το να αρθεί η προστασία των μαρτύρων, όπως έχει ζητηθεί), οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Προανακριτική, όμως, θεωρούν ότι η κατάθεση των δύο είναι άκρως σημαντική. Και αυτό γιατί στις πρώτες καταθέσεις τους, επί των οποίων είχε στηριχθεί το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, κατήγγελλαν σημεία και τέρατα, εκ των οποίων, όμως, σχεδόν τίποτε δεν έχει αποδειχθεί.

Συνεπώς, σήμερα, όπως λένε βουλευτές που ξέρουν την κατάσταση, οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα πρέπει να τεκμηριώσουν τα όσα έχουν πει στις σποραδικές καταθέσεις τους στους εισαγγελείς Διαφθοράς, ενώ είναι σαφές ότι οι βουλευτές θα προσπαθήσουν να σκιαγραφήσουν και το αν είχαν έννομο συμφέρον από την υπόθεση, κάτι που απαγορεύει ρητά την υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας.

Με άλλα λόγια, Σαράφης και Κελέση σήμερα είναι αντιμέτωποι με τον καθρέφτη τους. Αν αυτός ραγίσει, θα τους πάρουν τα θραύσματα, όπως και την κ. Τουλουπάκη, την οποία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ περιμένουν… στη γωνία. Και, πέρα από τον Σαράφη και την Κελέση, έρχεται την Τετάρτη στην Προανακριτική και ο Σαμπύ Μιωνής με αποκαλύψεις-φωτιά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments