Η μαθηματική διάνοια Τάκης Μπαλτάκος…

8 mins read

Ο Μπαλτάκος πιστεύει ότι αν ενωθούν μαζί όλα τα κόμματα της Δεξιάς, ένα 8 έως 10% το έχουν στο τσεπάκι. Ωραίο το σχέδιο αλλά υπάρχουν μερικές μικρολεπτομέρειες που απειλούν να χαλάσουν το όνειρο του δεξιού πολιτικού.

Πρώτον, η ιστορία έχει δείξει ότι στις συγχωνεύσεις κομμάτων, 1+1 δεν κάνει 2. Ίσως να μην κάνει ούτε 1 εδώ που τα λέμε, όπως απεδείχθη περίτρανα ας πούμε στην περίπτωση του Τζήμερου. Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 η Δημιουργία Ξανά! έλαβε 2,16%. Έναν μήνα αργότερα Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 συνεργάστηκε μαζί του η “Δράση” του Στέφανου Μάνου. Όταν σχεδίαζαν τη συνεργασία, ήταν αμφότεροι βέβαιοι ότι θα έμπαιναν στη Βουλή. Τελικά το κοινό σχήμα έλαβε 1,6%. Το αξίωμα αυτό το διατύπωσε πρόσφατα και σε μορφή θεωρήματος ο Μαρατζίδης. “Δεν επηρεάζουν σημαντικά οι διευρύνσεις το κόμμα που δημοσκοπικά βρίσκεται σε ύφεση”, είπε από το φόρουμ των Δελφών.

Δεύτερον, ακόμη και αν αθροίσει κανείς “ξερά” τα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, οι “Βελοπουλομπαλτάκοι” δεν μαζεύουν 8% ούτε με σφαίρες. Εκτός και αν αθροίσει κανείς και ένα άλλο κόμμα, κοινοβουλευτικό. Το οποίο βεβαίως δεν το λες ακριβώς “δεξιό”, εκτός και αν συνομιλούσες μαζί τους όπως ακριβώς έκανε ο Μπαλτάκος προ μερικών ετών όταν ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά. Συνομιλίες για τις οποίες μάλιστα απεπέμφθη…

Facebook Comments

Τελευταία Νέα